Syklus
noenes

Live søk

Førstkommende mandag starter vi ny syklus med følgende fokusområder: Power + Maximal styrke


TRENINGSFOKUS: Uke 46-50

POWER + MAXIMAL STYRKE 

Etter en periode hvor vi har jobbet mye med utholdenhet (aerob og anaerob), og en deload uke, er det nå tid for å utvikle “Power” og fortsette å jobbe med maximal styrke.

 

HVA ER POWER OG HVORDAN JOBBER VI MED DET?123987184 1313718102310573 6488509903980733667 n

Power betyr kraft, og med det mener vi i form av eksplosiv muskelstyrke, altså muskelens evne til å utvikle kraft hurtig. Du vil derfor se ulike øvelser hvor vi skal jobbe med å gjøre bevegelsen så eksplosivt som mulig, dette kan vi gjøre i form av olympiske løft, boxjumps, jumping squats, eksplosive pushups osv.

For å jobbe eksplosivt er det viktig at du jobber med en belastning som ikke er for tung for deg. Jo tyngre vekt, jo tregere vil du bevege deg og du vil da gå over til å jobbe mer med styrke enn eksplosivitet. Teknikk vil også ha noe å si for hvor fort man beveger seg, spesielt på olympiske løft, du vil derfor se flere økter med fokus på teknikk i disse løftene.

 

MAKSIMAL STYRKE

Maksimal styrke er den største kraften en muskel kan utvikle ved bevegelse, som f eks kan være 1 RM Backsquat;eller Deadlift Eksplosiv muskelstyrke og maksimal styrke henger fint sammen da en økning i max styrke også vil gjøre at du er i stand til å bevege tyngre vekter raskere.

Her vil vi jobbe med relativt lavt repetisjonsantall og høy belastning for å utvikle din maksimale styrke. Fokuset for denne perioden vil være å utvikle din maksimale styrke i Backsquat og Deadlift.

 

POWER TEST

Vi kickstarter uka på mandag med en “Power test” og håper så mange som mulig kan delta. Dersom du ikke får gjort den på mandag, er det fullt mulig å ta denne på egenhånd en annen dag i neste uke.

 

SMITTEVERNSTILTAK

Vi vil i kommende periode innføre noe kortere timer (45 min) for å begrense oppsamling av folk mellom timer. For å få mest mulig ut av timene og begrense tiden man bruker på vasking av utstyr vil det bli noe mindre variasjon av utstyr i løpet av en time. Det betyr derimot ikke at du vil få mindre ut av øktene, vi vil uansett kunne jobbe med de fokusområdene som gjelder for perioden.

 

ANBEFALING PÅ TRENINGSMENGDE

Øktene våre er lagt opp med forskjellig stimuli gjennom uka, men for at du skal få best mulig utbytte og redusere skaderisiko er det viktig at du selv tar ansvar for intensitetsstyring, da man i prinsippet kan kjøre alle våre økter hardt.

Dersom du trener mer enn 3 ganger per uke er det lurt å variere intensiteten i øktene. En fin måte å tenke på her er å kjøre 1 hard dag, 1 middels dag og 1 lett dag, og så gjenta dette resterende økter du har den uka.

Trener du f eks 2 ganger i uka kan du fint kjøre 2 harde dager og helst fordele dagene over en uke.

Det er viktig å huske på at programmeringen vår designes til en stor gruppe mennesker, og det er derfor viktig at du selv også tar hensyn til ditt nivå, intensitet og eventuelle skader. Er du usikker på hvordan du kan legge opp en uke best mulig er det bare å spørre oss så hjelper vi deg gjerne med råd.

 

PERSONLIG PROGRAMMERING

Ønsker du en programmering som er spesifikt tilpasset til deg, men hvor du fortsatt kan gå på våre timer er dette også noe vi tilbyr mot en ekstra kostnad. Du ønsker kanskje å jobbe mer med et spesielt område, f eks styrke, olympisk, kroppsvekt eller kondisjon i tillegg til det vi kan tilby på 60 min.

Dette er noe vi kan tilpasse til deg individuelt. Send en mail til pt@crossfitcentrum.no så finner vi en løsning og en coach som passer for deg.

Følg oss på sosiale medier:

fblogo  instalogo