Syklus
noenes

Live søk

Førstkommende mandag starter vi ny syklus med følgende fokusområder: Anaerob utholdenhet og styrke.

TRENINGSFOKUS: Uke 40-44

ANAEROB UTHOLDENHET + STYRKE

Etter en periode med aerobt fokus (langvarig kondisjon) og hypertrofi (muskelbygging) hvor vi har jobbet mye med å legge en god base går vi nå inn i en fase hvor vi jobber med

  • Anaerob utholdenhet
  • Maksimal styrketrening

 

HVA ER ANAEROB TRENING?

Anaerob trening består av økter med høy intensitet, det vil si en intensitet man ikke klarer å opprettholde over lang tid fordi hjertet ikke klarer å forsyne musklene med nok oksygen og syre hoper seg opp i musklene. Derfor vil øktene ha kortere varighet og inneholder ofte pauser slik at man klarer å opprettholde intensiteten. For å jobbe med denne intensiteten må man også være villig til å tåle noe ubehag og melkesyre, noe vi crossfitere på en merkelig måte liker, og som er avgjørende dersom du ønsker å prestere i en konkurranse eller lignende.

MAKSIMAL STYRKE

I styrkedelen vil vi nå jobbe med mål om å øke din 1 RM (1 rep maks) i de ulike baseløftene. Det betyr at vi nå går ned på antall reps og jobber med høyere belastning og lengre pauser på denne delen. Vi vil også jobbe mer teknisk med olympiske løft og gymnastics i denne perioden.

ANAEROB TEST

Vi starter syklusen med en anaerob test hvor vi ser etter evnen til å utføre og repetere arbeid med høy intensitet og syre etter relativ kort hvile.

Gi 100% på alle rundene. Utfører du denne testen riktig skal det ikke være mulig å gjøre runde to på samme tid som runde en. Her får du også testet din evne til å tåle ubehag og utholdenhet i de spesifikke øvelsene. Denne vil vi reteste i uke 44.

 

ANBEFALING PÅ TRENINGSMENGDE:

Øktene våre er lagt opp med forskjellig stimuli gjennom uka, men for at du skal få best mulig utbytte og redusere skaderisiko er det viktig at du selv tar ansvar for intensitetsstyring, da man i prinsippet kan kjøre alle våre økter hardt. Dersom du trener mer enn 3 ganger per uke er det lurt å variere intensiteten i øktene. En fin måte å tenke på her er å kjøre 1 hard dag, 1 middels dag og 1 lett dag, og så gjenta dette resterende økter du har den uka. Trener du for eksempel 2 ganger i uka kan du fint kjøre 2 harde dager og helst fordele dagene over en uke. Lytt til kroppen din, den sier fra når den trenger hvile hvis du er villig til å høre etter.

Det er viktig å huske på at programmeringen vår designes til en stor gruppe mennesker, og det er derfor viktig at du selv også tar hensyn til ditt nivå, intensitet og eventuelle skader. Er du usikker på hvordan du kan legge opp en uke best mulig er det bare å spørre oss så hjelper vi deg gjerne med råd.

 

PERSONLIG PROGRAMMERING

Ønsker du en programmering som er spesifikt tilpasset til deg, men hvor du fortsatt kan gå på våre timer er dette også noe vi tilbyr mot en ekstra kostnad. Du ønsker kanskje å jobbe mer med et spesielt område, for eksempel styrke, olympisk, kroppsvekt eller kondisjon i tillegg til det vi kan tilby på 60 min. Dette er noe vi kan tilpasse til deg individuelt. Send en mail til pt@crossfitcentrum.no så finner vi en løsning og en coach som passer for deg.

Følg oss på sosiale medier:

fblogo  instalogo